Με απειλή προς τον Εισαγγελέα Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κ. Γιάννη Αγγελή, αντέδρασε ο Αλκέτ Ριζάι στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, που κήρυξε αυτόν και τη σύντροφό του ένοχους για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται στην υπόθεση της απόδρασης με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, στις 22 Φεβρουαρίου 2009.

Ο Ριζάι, φανερά εκνευρισμένος από την απόφαση ενοχής που έλαβε το δικαστήριο, πέταξε ένα χαρτομάντιλο στο πρόσωπο του Εισαγγελέα λέγοντάς του: "Εσύ θα τα πεις με τη Σέχτα Επαναστατών. Θα δεις". Και γυρνώντας προς τους αστυνομικούς, οργισμένος, τους είπε: "Έλα, πάμε να φύγουμε", προκειμένου να τον συνοδεύσουν στα κρατητήρια ώστε να μην παρίσταται στο δικαστήριο.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά το συμβάν ενώ ο συνήγορος του Ριζάι, κ. Σ. Κεχαγιόγλου, εξέφρασε στο δικαστήριο τον αποτροπιασμό του για τη συμπεριφορά του εντολέα του, ζητώντας συγγνώμη εκ μέρους του και αποδίδοντας την αντίδραση του Ριζάι στη φόρτιση της στιγμής.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Ριζάι για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών, παράνομη κατάληψη αεροσκάφους, διατάραξη ασφάλειας αεροπλοΐας, απόδραση και ηθική αυτουργία σε αρπαγή (αφορά τον πιλότο του ελικοπτέρου), από κοινού με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Η σύντροφος του Ριζάι, Ασπασία Μητροπία, κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών, αρπαγή, παράνομη κατάληψη αεροσκάφους, συμμετοχή σε απόδραση και παράνομη οπλοφορία. Η συγκατηγορούμενή τους, Λούλε Πλερίνα, κηρύχθηκε ένοχη μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα, ο σύντροφός της, Έρβις Στεφάνι, κρίθηκε ένοχος για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών και συμμετοχή σε απόδραση, ενώ ο επιχειρηματίας Χρύσανθος Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος μόνο για παράνομη οπλοκατοχή.

Το δικαστήριο διέταξε την αναστολή της διαδικασίας σε ότι αφορά τις κατηγορίες του φυγόδικου καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, ώστε να μην αντιμετωπιστεί κίνδυνος παραγραφής σε περίπτωση που συλληφθεί.