Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά τις απογευματινές ώρες περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως έως 7 μποφόρ. 

Γενικά αίθριος είναι ο καιρός στην Αττική με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς ενώ στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. 

Νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μέχρι το απόγευμα περιμένουμε στην Θεσσαλονίκη. Από 23 ως 32 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. 

Αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες καταιγίδες στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 33 τοπικά στην Πελοπόννησο έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 29 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια μέχρι 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός αύριο Σάββατο. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά. 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και τη Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.