Μεγάλη συμμετοχή σημειώθηκε στην απεργία  των εμπόρων της Λαμίας που κήρυξε η Ε.Σ.Ε.Ε., με αποτέλεσμα τα μαγαζιά του κέντρου να παραμείνουν κλειστά σήμερα.

Συγκεκριμένα, το 90% των εμπόρων συμμετείχε στην κινητοποίηση. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.
Λίγο μετά τις 11:00, οι έμποροι συναντήθηκαν με τον αιρετό περιφερειάρχη κ. Περγαντά.

Στη συνάντηση, εκτός του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας, παρευρέθησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Ανατολικής Στερεάς κ. Γεωργίου και ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Διαμαντάρας, ο οποίος με την ιδιότητα του εμπόρου πήρε μέρος και στις υπόλοιπες ενέργειες των συναδέλφων του.

Στη συζήτηση τονίστηκαν η ανάγκη πάταξης του παραεμπορίου και ελέγχου του ανεξέλεγκτου υπαίθριου εμπορίου, ο έλεγχος νομιμότητας υπαρχόντων πολυκαταστημάτων και οι μοχλοί ανάπτυξης του νόμιμου εμπορίου μέσω των δημόσιων επενδύσεων.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την απόλυτη στήριξη στα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματα των εμπόρων και δεσμεύτηκε για συμμετοχή των εκπροσώπων τους σε όλες τις επιτροπές που θα γνωμοδοτούν για θέματα που τους αφορούν και προβλέπονται από τον Καλλικράτη.

Στη συνέχεια, οι περί τους 70 έμποροι που είχαν παραμείνει στην πλατεία (νωρίτερα είχαν ξεπεράσει τους 150) συνέχισαν με πορεία προς το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και από εκεί μαζί με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατευθύνθηκαν στα γραφεία της αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης, στην οδό Λεωνίδου.

Κατά την πορεία τους προς τα γραφεία της γενικής γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς, κας Γερακούδη, όπου επέδωσαν ψήφισμα, οι έμποροι έκαναν συμβολική στάση έξω από πολυκαταστήματα του κέντρου, τα οποία λειτούργησαν κανονικά.