Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής σε δύσβατο σημείο, της περιοχής Χεροβούνι, ανάμεσα σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη.
 
Οι φλόγες εκδηλώθηκαν κοντά σε κατοικημένη περιοχή και εξαιτίας του ισχυρού ανέμου κατευθύνθηκαν προς το δάσος του Κουβαρά και τον Ιππόδρομο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχει έντονο ενεργό μέτωπο κι έχει περιοριστεί ο κίνδυνος για τις κατοικίες της περιοχής καθώς και για το δάσος.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο

Στο σημείο επιχειρούν ενισχυμένες δυνάμεις, 100 πυροσβέστες με 50 οχήματα, 41 άτομα πεζοπόρο τμήμα,12 βυτιοφόρα οχήματα,10 οχήματα ΟΤΑ,  5 μηχανήματα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνεται από τους έντονους καπνούς και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Τα πτητικά μέσα, - 10 αεροσκάφηη και δύο ελικόπτερα- διέκοψαν τις επιχειρήσεις τους με το που έπεσε η νύχτα.

Μεγάλες ζημιές αφήνουν πίσω τους οι φλόγες

Νωρίτερα, η πυρκαγιά απείλησε κατοικημένες περιοχές προκαλώντας υλικές ζημιές σε κτίσματα και σε πέργκολες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν καεί δύο εξοχικές κατοικίες, αποθήκες και παραπήγματα στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη.

Αργά το απόγευμα, εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή του Κουβαρά, που βρίσκεται στα όρια του δήμου Σαρωνικού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατασκήνωση βρίσκονταν 193 παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο, ενώ η φωτιά έκαψε και ένα μέρος από την Ιερά Μονή της Αγίας Άννης. Συγκεκριμένα, έκαψε ένα κελί. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, πάντως, κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά, πριν καταστρέψει το μοναστήρι.

Σημειώνεται ότι από τις πρώτες ώρες που ξέσπασε η φωτιά, στο σημείο έσπευσαν και δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης η Πυροσβεστική Υπηρεσία έθεσε σε επιφυλακή όλες τις υπηρεσίες της Αττικής.