Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), αποτελούμενο από τρεις ειδικούς επιστήμονες, επισκέφτηκε τη Νάξο τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να προχωρήσει σε τοπογραφικές αποτυπώσεις για τη σύνταξη μελέτης προκειμένου να επεκταθεί κατά 300 μέτρα ο διάδρομος προσγείωσης του αεροδρομίου Νάξου.

Το θέμα της επέκτασης του αεροδρομίου έχει απασχολήσει έντονα το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη, ο οποίος έχει ταξιδέψει πολλές φορές στην Αθήνα και έχει κάνει αλλεπάλληλες επαφές με αρμόδιους παράγοντες, προκειμένου  η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να προχωρήσει στην επέκταση του αεροδρομίου.

Εμπειρογνώμονες της ΥΠΑ είχαν επισκεφτεί τη Νάξο και τον Απρίλιο, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν το αεροδρόμιο θα μπορούσε να επεκταθεί, κάτι για το οποίο εισηγήθηκαν θετικά στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και έτσι άναψε το πράσινο φως για να προχωρήσει  σε περαιτέρω ενέργειες.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση επέκτασης του αεροδιαδρόμου προς το νότο κατά 300 μέτρα, ο διάδρομος θα γίνει συνολικού μήκους 1.320μ. και ωφέλιμου 1.200μ. και έτσι θα μετατραπεί σε αεροδρόμιο επιπέδου Β, με αποτέλεσμα να έρχονται αεροπλάνα περισσότερων θέσεων.