Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το πρωί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου που βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Παράλληλα, απαγορευτικό απόπλου ισχύει για τα λιμάνια του Βόρειου Αιγαίου.

Aναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα σημειωθούν χιονοπτωσεις και σε χαμηλό υψόμετρο. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές 7 τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με σχετικά χαμηλό υψόμετρο και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ιόνιου (από Λευκάδα και νοτιότερα) στη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το βράδυ όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο ως 8 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες και πρόσκαιρα στην Κρήτη κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά (από τη Χίο και νοτιότερα), στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά μέχρι 9 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: νεφώσεις με βροχή και στα γύρω ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και νότια και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και πιθανόν στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 9. Στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε πτώση.