Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση των υπευθύνων να λειτουργήσει κανονικά, το βράδυ του Σαββάτου, νυχτερινό κέντρο στην περιοχή της Καλλιθέας Χαλκιδικής παρά το 48ωρο λουκέτο που του είχε επιβάλει το ΣΔΟΕ για φορολογικές παραβάσεις, και συγκεκριμένα μη έκδοση αποδείξεων.

Παράλληλα, στην εισαγγελία Πολυγύρου Χαλκιδικής οδηγούνται ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και η κόρη του ιδιοκτήτη, που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία για την υπόθεση. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αναζητείται.

Το κέντρο είναι πολύ πιθανό να παραμείνει κλειστό και το επόμενο διάστημα εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αστυνομικών πηγών, σύμφωνα με τις οποίες, αυτό λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Ήδη, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα η διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας, ενώ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για την επιβολή τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε βάρος αστυνομικών.

Την ίδια ώρα, το περιστατικό με το νυχτερινό κέντρο στην Χαλκιδική, το οποίο αψήφισε το λουκέτο του ΣΔΟΕ φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών για αντίστοιχες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα.

Όπως αναφέρεται στο «Έθνος», ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας θα κληθεί να πληρώσει μόλις 12.000 ευρώ πρόστιμο, καθώς υπάρχει πλαφόν 15 αποδείξων σε αυτές που καταλογίζονται ως παράβαση, ανεξάρτητα από τον αριθμό των αποδείξων που δεν έκοψε.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, το πρόστιμο ανά απόδειξη είναι 800 ευρώ, οπότε το συνολικό ποσό είναι 800 Χ 15=12.000 ευρώ.

Σε περίπτωση υποτροπής το πλαφόν ανεβαίνει στις 30 αποδείξεις με ανώτατο όριο τις 35 αν υπάρξει και τρίτη παράβαση.

Αποφασισμένο να συνεχίσει τους ελέγχους το ΣΔΟΕ

Ο ειδικός γραμματέας του Σώματος, κ. Στέλιος Στασινόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 προανήγγειλε και δεύτερο «λουκέτο» σε νυχτερινό κέντρο, εντός της ημέρας, πιθανότατα στη περιοχή της Αττικής.

Tαυτόχρονα, ο κ. Στασινόπουλος υποστήριξε πως τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έχει δώσει 30 εντολές για σφράγισμα επιχειρήσεων για μη έκδοση αποδείξεων ενώ όπως εκτίμησε, ο αριθμός βαίνει αυξανόμενος.

Ο κ. Στασινόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση με το νυχτερινό κατάστημα στη Χαλκιδική και εάν υπήρξαν ευθύνες της αστυνομίας για το γεγονός ότι επαναλειτούργησε παρά την απόφαση του ΣΔΟΕ για προσωρινό λουκέτο.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι το έργο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής θα συνεχιστεί.

Κάλεσε, τέλος, τον κόσμο να ζητάει αποδείξεις και να προχωρά σε καταγγελίες στο ΣΔΟΕ, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί σε κάθε γωνιά να βρίσκεται και ένας εφοριακός».