Μεγάλη φωτιά σε ελαιώνα στο Σερνικάκι Φωκίδας από τις 8:45 το πρωί καίει ελαιόδεντρα, υπό συνθήκες ζέστης και ανέμων.

Χιλιάδες αιωνόβιες ελιές στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας στο κέντρο του δελφικού τοπίου, παραδόθηκαν σήμερα στις φλόγες. Λίγο πριν από τις 9 το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη αιτία μέσα στον ελαιώνα και αμέσως πήρε τρομακτικές διαστάσεις σε ελαιοπερίβολα, που δεν είχαν καθαριστεί.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που συγκεντρώθηκαν άμεσα είχαν μπροστά τους ένα τεράστιο μέτωπο να αντιμετωπίσουν και έτσι κλήθηκαν και εναέρια μέσα. Αρχικά δύο πετζετέλ από το αεροδρόμιο της Λαμίας και αμέσως μετά δύο Καναντέρ που έριξαν για πολλές ώρες τόνους νερού να σταματήσουν την επέκτασή της.

Παράλληλα η αστυνομία, λόγω της φωτιάς, διέκοψε την κυκλοφορία στον δρόμο Άμφισσας - Ιτέας κοντά στη διασταύρωση για το Σερνικάκι.

Όμως οι άνεμοι δεν άφηναν κανένα περιθώριο και έτσι νωρίς το απόγευμα η φωτιά ήταν ακόμη ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει κίνδυνος για τα χωριά καθώς σε ορισμένα από αυτά έχει σχηματιστεί αντιπυρική ζώνη και η φωτιά δεν πλησιάζει σε σπίτια.

Παράλληλα μπροστά στην κρισιμότητα της κατάστασης, κυρίως τη νύχτα που μας έρχεται, εθελοντές της περιοχής έχουν απευθύνει κάλεσμα για τις 7 το βράδυ σε συλλόγους και πολίτες στην πλατεία του χωριού Σερνικάκι, για να συγκροτήσουν ομάδες και να συμβάλουν στην αποτροπή καταστροφών τη νύχτα.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή βρίσκονται 5 αεροσκάφη και ρίχνουν τόνους νερού, 19 οχήματα με 50 άντρες και δύο πεζοπόρα τμήματα που μεταφέρθηκαν από τη Λαμία. Ακόμη βρίσκονται εκεί σκαπτικά και βυτιοφόρα οχήματα του δήμου και της περιφέρειας όπως επίσης και πολλοί εθελοντές.