Σοκ εξακολουθούν να προκαλούν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος με θύματα τα δύο μικρά αδελφάκια από τη Βουλγαρία και δράστη τον 13χρονο θείο τους, ο οποίος τα έριξε σε αρδευτικό κανάλι στο Στρέφι Ηλείας.

Τα ίχνη των δύο παιδιών χάθηκαν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης όταν τα δύο παιδιά ξεκίνησαν από τον χώρο όπου διέμεναν, ένα παλιό εγκαταλειμμένο κηροπλαστείο, με προορισμό το σπίτι του παππού και της γιαγιάς τους για να πάρουν μια σακούλα με κρέας.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, ώρα περνούσε και τα παιδιά καθυστερούσαν να επιστρέψουν στο χώρο του παλιού κηροπλαστείου της περιοχή όπου έχει κατάλυμα η οικογένεια. Τότε οι γονείς των δύο ανήλικων έστειλαν τον 13χρονο θείο των παιδιών να τα αναζητήσει. Αυτός έφτασε έως το σπίτι του παππού του και επέστρεψε στην αδερφή του για να της πει πως δεν βρήκε τα δύο παιδιά πουθενά, παρά μόνο μια σακούλα με κρέας δίπλα στο κανάλι.

Τότε φοβήθηκαν πως τα παιδιά ίσως να είχαν πέσει μέσα στο αρδευτικό κανάλι. Τα παιδιά εντοπίστηκαν νεκρά το πρωί της Πέμπτης και δίπλα τους βρέθηκε το μαύρο πουκάμισο, το στοιχείο που άνοιξε το δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Κατά την ομολογία του ο 13χρονος, αποκάλυψε πως τα δύο ανίψια του, όταν τα συνάντησε στο δρόμο, αυτά τον αγκάλιασαν και τον φίλησαν. Ήταν τη στιγμή που αυτά επέστρεφαν στο σπίτι. Ωστόσο εκείνος δεν λύγισε και με μια κίνηση, τα έσπρωξε στο ποτάμι. Πρώτα τον 7χρονο Ιβάν και αμέσως μετά τον 4χρονο Κόστα.

Ο μικρότερος ανιψιός του προσπάθησε να κρατηθεί από το πουκάμισο που ο 13χρονος είχε στη μέση του, όμως δεν τα κατάφερε. Τα δύο παιδιά ακόμα και τη στιγμή που έπεφταν στο νερό δεν πίστευαν πως ο θειος τους, ήθελε να τα σκοτώσει, νόμιζαν πως ήταν παιχνίδι. Το αντιλήφθηκαν όμως την ώρα που το νερό τα παρέσυρε και εκείνος δεν αντιδρούσε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 13χρονος είπε στους αστυνομικούς για τα κίνητρά του, φανερώνντας το πρόβλημα που υπήρχε μέσα στην οικογένεια. Ηταν ένα παιδί χωρισμένων γονιών και ζούσε τα τελευταία χρόνια με τις αδερφές του. Πρώτα στη Ζάκυνθο και ύστερα στο Στρέφι Ηλείας. Οι γονείς του βρίσκονται στην Κω και ο πατέρας του είχε έρθει τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, να δει την κόρη του και αδερφή του δράστη.

TAGS