Το είπαν και το έκαναν οι οικονομικές υπηρεσίες καθώς μετά το λουκέτο σε νυχτερινό κέντρο της Χαλκιδικής τη Δευτέρα το πρωί προστέθηκαν ακόμη δύο.

Πρόκειται για ένα beach bar στην Αρτέμιδα (Λούτσα) και ένα νυχτερινό κέντρο στην Κέρκυρα η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται για 48ώρες λόγω μη έκδοσης αποδείξεων και μη τήρησης των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων. 

Λίγο νωρίτερα ο  ειδικός γραμματέας του Σώματος, κ. Στέλιος Στασινόπουλος είχε προαναγγείλει ουσιαστικά τα λουκέτα αυτά καθώς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 υποστήριξε πως τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έχει δώσει 30 εντολές για σφράγισμα επιχειρήσεων για μη έκδοση αποδείξεων ενώ όπως εκτίμησε, ο αριθμός βαίνει αυξανόμενος.

Ο κ. Στασινόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση με το νυχτερινό κατάστημα στη Χαλκιδική και εάν υπήρξαν ευθύνες της αστυνομίας για το γεγονός ότι επαναλειτούργησε παρά την απόφαση του ΣΔΟΕ για προσωρινό λουκέτο. Ωστόσο υπογράμμισε ότι το έργο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής θα συνεχιστεί.

Κάλεσε, τέλος, τον κόσμο να ζητάει αποδείξεις και να προχωρά σε καταγγελίες στο ΣΔΟΕ, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί σε κάθε γωνιά να βρίσκεται και ένας εφοριακός».

Την ίδια ώρα στην υπόθεση του νυχτερινού κέντρου της Χαλκιδικής η απόφαση των υπευθύνων να λειτουργήσει κανονικά το βράδυ του Σαββάτου το κέντρο παρά το λουκέτο του ΣΔΟΕ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. 

Σήμερα οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πολυγύρου Χαλκιδικής  ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και η κόρη του ιδιοκτήτη, που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία για την υπόθεση. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αναζητείται. Το κέντρο είναι πολύ πιθανό να παραμείνει κλειστό και το επόμενο διάστημα εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αστυνομικών πηγών, σύμφωνα με τις οποίες, αυτό λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Ήδη, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα η διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας, ενώ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για την επιβολή τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε βάρος αστυνομικών.