Στη σύλληψη ενός ατόμου φερόμενου ως υπεύθυνου για τη φωτιά που ξέσπασε στη Νάξο έχουν προχωρήσει οι αρχές του νησιού, σύμφωνα με το naxosnow.gr.

Ο ύποπτος έχει προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα όπου διενεργείται προανάκριση για το θέμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για εμπρησμό από αμέλεια.

Aπό τη φωτιά που ξέσπασε χθες κάηκαν ολοσχερώς 500 στρέμματα χορτολιβαδικής, γεωργικής έκτασης και καλλιεργειών, σύμφωνα με το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάξου, Χρήστο Μπόμπη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να δράσει άμεσα σε περίπτωση αναζωπύρωσης της φωτιάς που ξέσπασε χθες στις 4:00 το απόγευμα στην περιοχή της Γαλήνης και επεκτάθηκε προς τον Άγιο Θαλλέλαιο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Αντιδήμαρχος Ηρακλειάς Στέλιος Ζούλης, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά (κατάσταση 4), για σήμερα Δευτέρα 5 και αύριο Τρίτη 6 Αυγούστου λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων έντασης ανέμων 7-8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή της Νάξου. Παρακαλούνται οι μονάδες και το προσωπικό Πολιτικής Προστασίας να βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα με μέριμνα των αρμοδίων υπευθύνων για την περιοχή ευθύνης τους (Πρόεδροι Δ.Κ. ,Τ.Κ. κ.ο.κ.).