Να δεσμευθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων ότι δεν θα αυξήσουν τα δημοτικά τέλη ζητά ο Κωνσταντίνος Μϊχαλος.

 

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., κ. Κων. Μίχαλος, ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών δήλωσε ότι το Επιμελητήριο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε συναντήσεις με υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους, στους οποίους κατέστησε σαφές ότι "πρώτο τους μέλημα πρέπει να είναι η σωτηρία αρχικά και η ανάπτυξη στη συνέχεια των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, πρωτίστως, οι νέες τοπικές αρχές που θα προκύψουν από τις εκλογές, πρέπει να παγώσουν ή και να μειώσουν τα δημοτικά τέλη και να αναβαθμίσουν τις εμπορικές περιοχές, ιδιαίτερα στο κέντρο, που σήμερα απωθούν επισκέπτες και καταναλωτές.

 

Δεν είναι δυνατόν οι επιχειρήσεις να πληρώνουν κατά γενική ομολογία υψηλά δημοτικά τέλη και να μην απολαμβάνουν ανταποδοτικές υπηρεσίες. Ο επιχειρηματικός κόσμος ζητά από τώρα τη δέσμευση από τους υποψηφίους ότι δε θα αυξήσουν τα δημοτικά τέλη, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις και ότι θα διαχειριστούν τα χρήματά τους με τέτοιον τρόπο, που θα καταστίσουν και πάλι την πρωτεύουσα επιχειρηματικό στολίδι και βασικό μοχλό για την άνθηση της επιχειρηματικότητας. Και σε μία τέτοια προσπάθεια θα έχουν συμμάχους τις χιλιάδες επιχειρήσεις μέλη του Ε.Β.Ε.Α.".