Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο και υψηλές θερμοκρασίες στη Δυτική Ελλάδα, περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 21 έως 33 στην Κεντρική Ελλάδα, από 21 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 33 στη Νότια Ελλάδα, από 22 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη και από 23 έως 35 βαθμούς στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στις Κυκλάδες και το Μυρτώο Πέλαγος σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Ασθενείς έως μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια και ενισχυμένους βοριάδες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου με τις μέγιστες στα βόρεια και ανατολικά να είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Σαρωνικό και σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Αναλυτικά τις επόμενες ημέρες:

Τετάρτη 
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο από τα βορειοδυτικά.

Πέμπτη - Παρασκευή 
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση την παρασκευή. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 
Καιρός: στο βόρειο ιόνιο και τα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών η καταιγίδων στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Κυριακή 
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.