Το μωρό σας ήδη έχει σαραντίσει κι εσείς έχετε πάρει τη «μεγάλη» απόφαση. Να βγείτε στις παραλίες, να κάνετε τα μπάνια σας και να δείτε επιτέλους λίγο τον έξω κόσμο, ύστερα από εννέα μήνες εγκλεισμού μέσα στο σπίτι, λόγω της εγκυμοσύνης.

Σας μοιάζει με Γολγοθά, αλλά ουσιαστικά είναι εύκολο, εάν φυσικά προετοιμαστείτε σωστά και έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.

ΣΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
Μην μείνετε μόνο σε μία απλή ομπρέλα και μία ξαπλώστρα για να το προφυλάξετε από τον ήλιο. Το καλύτερο, που μπορείτε να προμηθευτείτε είναι μία τέντα παραλίας με πάτωμα. Μοιάζει σαν τις σκηνές τύπου ιγκλού και είναι αρκετά φθηνές. Σας δίνει τη δυνατότητα το βρέφος να είναι συνέχεια στη σκιάς, αλλά χωρίς να έρχεται σε επαφή με την άμμο και τα βοτσαλάκια.

ΔΡΟΣΙΑ
Μπορεί να μοιάζει υπερβολικό, αλλά ένας μικρός ανεμιστήρας, που να λειτουργεί με μπαταρία, σώνει την κατάσταση… Όση ζέστη και να κάνει, μπορείτε να προσφέρετε λίγη δροσιά στο μωρό σας.

ΥΠΝΟΣ
Πολλοί χρησιμοποιούν ένα φουσκωτό στρώμα ή ένα μεγάλο μαξιλάρι, ώστε το παιδί να μην ξαπλώνει απευθείας στο έδαφος. Δεν είναι κακή ιδέα.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Εκτός από όλα τα είδη, που θα έχετε μαζί σας, σε περίπτωση που θα… λερωθεί, προσθέστε και τη βρεφική πούδρα. Εάν γεμίσει με άμμο, με λίγη πούδρα θα μπορέσετε να το καθαρίσετε άμεσα και χωρίς να χρειάζεται να το βρέξετε στη θάλασσα.

ΑΝΕΣΗ
Χρησιμοποιείστε ένα παρεό, ώστε να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με το βρεφικό κάθισμα ή με το στρώμα, όπου θα το βάλετε να ξαπλώσει. Το ύφασμά του είναι διαπνέον, ενώ μπορείτε να το βρέξετε και έτσι να δροσιστεί το μωρό, σε περίπτωση πολλής ζέστης.

Είναι γεγονός ότι, όσο τα παιδιά είναι μικρά, οι γονείς χρειάζεται να κουβαλούν μαζί τους μία ολόκληρη «οικοσκευή» για λίγες ώρες στην παραλία. Ορισμένα πράγματα είναι απαραίτητα και άλλα θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη…