Μέτρα άμεσης εφαρμογής για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τουλάχιστον για τις ημέρες της εβδομάδας που διανύουμε, ανακοίνωσε από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Χαρακτήρισε ως «ύποπτες» τις περισσότερες πυρκαγιές που έχουν μέχρι στιγμής εκδηλωθεί στη χώρα, αναφερόμενος εκτενώς σε κινήσεις αγνώστων που παρατηρήθηκαν τη νύχτα, λίγο πριν ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά στους Θρακομακεδόνες.

Τόνισε, μάλιστα, ότι οι μισές από όσες έχουν εξιχνιαστεί από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν προκληθεί από εκ προθέσεως εμπρησμό.

«Άλλοτε από εγκληματική αμέλεια άλλοτε κάτω από αδιευκρίνιστες ή και ύποπτες -λόγω της ώρας ή της περιοχής- συνθήκες ξεσπούν πυρκαγιές που θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές του έμψυχου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος», τόνισε και ανακοίνωσε πως το έργο της πυροσβεστικής θα ενισχυθεί από το σύνολο του αστυνομικού σώματος «που ενεργοποιείται πλήρως».

Έτσι, αστυνομικοί θα περιπολούν διαρκώς στα περιαστικά δάση, στα οποία επιβάλλεται πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ όπου χρειαστεί το μέτρο θα εφαρμόζεται και την ημέρα.

«Έρχονται δύσκολες ημέρες που θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Κάθε πολίτης πρέπει να είναι προσεκτικός», τόνισε ο κ. Δένδιας.