Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου: «Εφαρμογή Κυκλοφοριακής Μελέτης και Σήμανσης Χώρας Νάξου», ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ανακοίνωσε την ισχύ και νεότερων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την Τρίτη 6 Αυγούστου.

Αναλυτικά, θα ισχύσουν, σύμφωνα με την προβλεπόμενη μελέτη, οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1. Μονοδρόμηση οδού Κοντολέοντος, με κατεύθυνση από Ελ Βενιζέλου (Super market Βιδάλη) προς οδό Μαργαρίτη (ΟΑΕΔ) (κάθοδος)

2. Μονοδρόμηση τμήματος οδού Μαργαρίτη (Ποταμός) με κατεύθυνση από τη συμβολή της με την Κοντολέοντος έως τη συμβολή με την οδό που οδηγεί στην Ελ. Βενιζέλου, με στόχο τη δημιουργία ενός αριστερόστροφου κυκλοφοριακού βρόχου Μαργαρίτη – Πάροδος Βενιζέλου – Κοντολέοντος.

3. Μονοδρόμηση της διαδρομής μέσω των οδών Κουρουνοχωρίου – Σωτήρος – Φιλωτίου με κατεύθυνση από την Αν Παπανδρέου προς την Παπαρηγοπούλου.

4. Μονοδρόμηση της διαδρομής μέσω των οδών Δαμαριώνα – Κορώνου με κατεύθυνση από την Παπαρηγοπούλου προς την  Αν. Παπανδρέου.

Παρακαλούνται όλοι οι χρήστες της οδού, οδηγοί και πεζοί, να συμμορφωθούν με τη νέα σήμανση και να επιδείξουν την απαιτούμενη προσοχή και κατανόηση, αναφέρεται.

Σύμφωνα με το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποσκοπούν στην καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στις συμβολές των οδών μέσω της μείωσης του αριθμού των εχθρικών ρευμάτων της κυκλοφορίας. 

TAGS