Στην τελική φάση υλοποίησής του μπαίνει ένα πολύ σημαντικό έργο στην Αίγινα, αφού ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες.

Ειδικότερα, το 7ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης για την συμπληρωματική σύμβαση που αφορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης-σύνδεσης με την ΕΥΔΑΠ μέσω Περάνης Σαλαμίνας.

Ο δήμος Αίγινας μπαίνει πλέον στο τελευταίο στάδιο υποστήριξης και υλοποίησης του έργου.

Απομένουν η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, η ένταξη του έργου στα ΕΣΠΑ και η δημοπράτησή του.

Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο αναμένεται να λύσει οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει η Αίγινα εδώ και δεκαετίες, ανέρχεται στα 23,8 εκ. ευρώ.
 
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι επιτέλους δρομολογείται αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο για την Αίγινα, το οποίο θα δώσει οριστική λύση στο σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης του νησιού, ικανοποιώντας ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων του.

Είμαι πεπεισμένος ότι η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας, την τόνωση του τουρισμού και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Αίγινα ιδίως κατά τη θερινή τουριστική περίοδο διαμένουν περίπου 70.000 άνθρωποι, οι οποίοι μάλιστα πριν δυο εβδομάδες βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της λειψυδρίας, που τελικά επιλύθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες.»