Το έργο παίζεται και ξαναπαίζεται με το ίδιο σενάριο και τους ίδιους σχεδόν πάντα ηθοποιούς στην παραλιακή της Πρέβεζας κάθε χρόνο και όχι μόνο.

Αρκεί ο καθένας να παρατηρήσει τους πλανόδιους μικροπωλητές να κρύβονται ανάμεσα στα στενά της παραλιακής όταν πέφτει το σύρμα ότι καταφθάνει το λιμενικό.

Με τσιλιαδόρους στις δύο άκρες της παραλιακής να ενημερώνουν για την άφιξη των λιμενικών.

Και μόλις περνούν οι ένστολοι, εμφανίζονται ξανά και στήνουν τα τσαντιράκια τους σαν να μην συνέβη τίποτε.

Ένα θεατρικό που θυμίζει κλέφτες και αστυνόμους που επαναλαμβάνεται συνεχώς για τα μάτια του κόσμου χωρίς κανένα ουσιώδες αποτέλεσμα.

Μια παρόμοια εικόνα και στις παραλίες της ευρύτερη περιοχής. Αυτοκίνητα καταφθάνουν με πλανόδιους μικροπωλητές οι οποίοι ξεχύνονται στις παραλίες με τα μαϊμουδίστικα προϊόντα τους.

Την στιγμή που σε άλλες πόλεις της Ελλάδας οργανώνονται ολόκληρες επιχειρήσεις για την πάταξη του παρεμπορίου με την συμμετοχή Δήμου, β, Αστυνομίας στην Πρέβεζα καλούνται μεμονωμένα να πράξουν το αυτονόητο πότε το Λιμενικό και πότε η Αστυνομίας εφ όσον και αν υποπέσουν στην αντίληψή τους τέτοιου είδους φαινόμενα.

Έτσι δεν γίνεται πάταξη του παραεμπορίου και την φορά αυτή ο νεοσυσταθείς σύλλογος των καταστηματαρχών του ιστορικού κέντρου επισκέφθηκε την Εισαγγελία Πρέβεζας προκειμένου να εκθέσει την κατάσταση ζητώντας την παρέμβασή της.

Το φαινόμενο που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Πρέβεζας και κυρίως στην παραλιακή με τα επιδαπέδια τσαντίρια των φτηνών προϊόντων απομίμησης αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα αθέμιτου ανταγωνισμού εναντίων του εμπορικού κόσμου της Πρέβεζας.

Και δεν είναι κάτι άγνωστο και πρωτόγνωρο.