Η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου των Αστέγων που θα συμμετάσχει στο 11ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Πολωνίας, έχει - για πρώτη φορά - στη σύνθεσή της μια 20χρονη κοπέλα.

Η νεαρή Ορθοδοξία πετάει την Παρασκευή με τους συμπαίκτες της για το Πόζναν της Πολωνίας προκειμένου να συμμετάσχει στην παγκόσμια διοργάνωση.

Την Εθνική Αστέγων, εκτός από την Ορθοδοξία, απαρτίζουν ο Χρήστος και ο Κώστας από το Βόλο, ο Αντώνης, ο Στέλιος, ο Εριόν, ο Δημήτρης και ο Θανάσης.

Το 11ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων ξεκινά την Κυριακή, 11 Αυγούστου, στο Πόζναν, μια ιστορική πόλη της Πολωνίας, κάπου 280 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Βαρσοβίας. Εκεί θα συναντηθούν 64 χώρες - ομάδες από όλα τα σημεία του πλανήτη.

Το αγωνιστικό ολοκληρώνεται μια εβδομάδα μετά, την Κυριακή 18 του μηνός. Το Σάββατο, 10 Αυγούστου, θα γίνει η κλήρωση των ομίλων και η Εθνική μας ομάδα θα μάθει τους αντιπάλους της στην πρώτη φάση των αγώνων.

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα των Αστέγων συμμετέχει για έβδομη συνεχή χρονιά σε αυτή την παγκόσμια συνάντηση. Στην πρώτη της μάλιστα συμμετοχή, το 2007 στην Κοπεγχάγη, είχε ανακηρυχτεί και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ήθους. Ακολούθησαν οι συμμετοχές της Μελβούρνης (2008), του Μιλάνου (2009), του Ρίο ντε Τζανέιρο (2010), του Παρισιού (2011) και του Μεξικού (2012).