Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 60χρονος που κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού δάσους στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Του επιβλήθει εγγύηση 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Εξερχόμενος από το γραφείο του ανακριτή, ο 60χρονος φώναξε: «Να το πείτε σε όλους πως εγώ έχω βάλει φωτιά στα πηγάδια της χώρας».

Ο άνδρας συνελήφθη την Τρίτη το βράδυ μια ημέρα μετά τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή κι ενώ είχε σύμφωνα με την Αστυνομία κόψει την περιφραξη ενός οικοπέδου και είχε σχηματίσει έναν σωρό από ξερά κλαδιά και κουκουνάρια

Στο αυτοκίνητό του που ήταν χωρίς πινακίδες είχαν βρεθεί δύο μπιτόνια με βενζίνη καθώς και αναπτήρες

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και αρνείται τις κατηγορίες βρέθηκε εκεί για να μαζέψει πέτρες οικοδομής ενώ όπως είπε τα μπιτόνια βενζίνης αλλά και λοιπά εργαλεία τα είχε για τις αγροτικές εργασίες τις οποίες κατα καιρούς κάνει. Την ίδια ώρα δεν απάντησε γιατί το όχημά του ήταν χωρίς πινακίδες λέγοντας πως αυτό το αυτοκίνητο έχει για τις δουλειές του.