Η Ελληνική Βουλή παρέθεσε χθες δείπνο, προς τιμήν των διεθνούς φήμης, καθηγητών φιλοσοφίας οι οποίοι συμμετέχουν στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, στο εστιατόριο του ΕΟΤ «Διόνυσος», απέναντι από την Ακρόπολη.

Νωρίτερα, είχαν συμμετάσχει σε Ειδική Φιλοσοφική Συνεδρίαση, υψηλού συμβολικού νοήματος, στην Πνύκα με θέμα «Η Φιλοσοφία μια πρακτική σοφία».

Ομιλητές, ένας από την Ανατολή, ο καθηγητής Chen Lai από την Κίνα και δύο από την Δύση, κ. Juliana Gonzalez από το Μεξικό της Λατινικής Αμερικής και ο καθηγητής κ. Αλέξανδρος Νεχαμάς από την Ελλάδα.

Είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σύγκριση μεταξύ Κομφουκιανισμού και Αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας και ειδικότερα η αντίληψη της αρετής και της έννοιας της φιλοσοφίας από τους δύο πολιτισμούς της Ανατολής και της Δύσης.

Για σήμερα Πέμπτη 8/8/2013 στις 19:00 προβλέπεται μια άλλη ειδική συνεδρίαση συμβολικού νοήματος, στον χώρο της Αρχαίας Καλλιρρόης στης όχθες του Ιλισού (εκκλησία Αγίας Φωτεινής).

Ο χώρος συνδέεται με τον «Φαίδρο» του Πλάτωνα που αναφέρεται ειδικότερα στον έρωτα. Η εισηγήσεις θα είναι γι' αυτό σχετικές με το θέμα .