Εκστρατεία καθαρισμού και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της Αθήνας ξεκινά ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με δραστήριες ομάδες πολιτών.

Ήδη η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης προχώρησε σε εργασίες καθαρισμού της πρόσοψης του ιστορικού κτηρίου της Βαρβακείου Αγοράς. 

Αφαιρέθηκαν τα γκράφιτι με ειδικά υλικά και οι επιφάνειες επανήλθαν στην αρχική τους μορφή. Για τη μελλοντική προστασία του κτιρίου, στις επιφάνειες τοποθετήθηκε ειδικό προστατευτικό υλικό.

Εργασίες έγιναν και στο κτήριο των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων. Η εκστρατεία αποσκοπεί στο συστηματικό καθαρισμό των επιφανειών όλων των κτηρίων (δημόσιων και ιδιωτικών), στην επιδιόρθωση και ενίσχυση του φωτισμού, στην αποκατάσταση των μικρών στύλων αποτροπής της παράνομης στάθμευσης και στην ανανέωση των διαβάσεων κυκλοφορίας πεζών.

Η πιλοτική εφαρμογή της θα επεκταθεί και σε άλλες εμβληματικές οδούς της πόλης. Η επίσημη έναρξη τοποθετείται την 21η Αυγούστου, θα έχει συνολική διάρκεια περίπου τριών μηνών και θα επεκταθεί στο σύνολο της οδού Αθηνάς και στη συνέχεια σταδιακά στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ερμού.