Συνάντηση με θέμα την πάταξη του παρεμπορίου, με την αξιοποίηση και της Δημοτικής Αστυνομίας, μετά την ένταξή της στην ΕΛ.ΑΣ., είχαν ο Αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος Ν. Παπαγιαννόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, Στ. Κομνηνός.

Τον κ. Κομνηνό συνόδευε ο εκτελεστικός υπεύθυνος του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης του Παρεμπορίου (ΣΥ.Κ.Α.Π.), Δ. Μπουλούκος, ενώ σε σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν, από πλευράς Αστυνομίας, ο Υπαρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Αδ. Σταματάκης και ο προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου, υποστράτηγος Ευθ. Λυγιδάκης.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τρόπους και διαδικασίες ενδυνάμωσης της συνεργασίας και ενίσχυσης των μέτρων αντιμετώπισης του παραεμπορίου, τόσο στην Αθήνα όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, τέθηκε και το ζήτημα της αναβάθμισης των υπηρεσιών αντιμετώπισης του παρεμπορίου, με την χρησιμοποίηση των δημοτικών αστυνομικών, καθώς και της στενότερης συνεργασίας με τα Κέντρα Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) των Περιφερειών.