Ακόμη τέσσερις άνθρωποι έχασαν την Πέμπτη τη ζωή τους από τη γρίπη Η1Ν1, ανεβάζοντας στον τραγικό απολογισμό στους 116 νεκρούς.

Τα θύματα ήταν άνδρες, ηλικίας από 52-74 χρόνων, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας εκτός από έναν ο οποίος φαίνεται να είχε καθαρό ιατρικό ιστορικό.

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν πέντε νέα σοβαρά περιστατικά γρίπης τα οποία νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν νοσηλευτεί στις ΜΕΘ από τις αρχές του χρόνου στα 317 άτομα.


Αυξάνονται οι μαθητές που λείπουν λόγω νέας γρίπης

Αυξητική είναι η τάση του αριθμού των μαθητών που απουσιάζει από το σχολείο καθημερινά, λόγω γρίπης, όπως διαπιστώνουν οι διευθυντές των σχολείων, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο προβληματίζεται για τις συγκεκριμένες αποφάσεις, που πρέπει να λάβει, πέραν των οδηγιών, που ήδη έχει στείλει στα σχολεία.

Ένα σοβαρό πρόβλημα, που αναμένεται να λύσει τις αμέσως επόμενες ημέρες, είναι αυτό των απουσιών, οι οποίες τον τελευταίο καιρό έχουν πολλαπλασιασθεί.

Πάντως, καθημερινά γίνονται συσκέψεις προκειμένου να αντιμετωπισθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν στο σχολείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά και συγκεκριμένα τις ιατρικές βεβαιώσεις.