Περίπου 600 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα τον περασμένο Ιούλιο στη Δυτική Ελλάδα, ενώ οι υπηρεσίες των τεσσάρων αστυνομικών διευθύνσεων Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας εξιχνίασαν 251 υποθέσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν έξι άτομα για ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, πέντε για ληστείες, 62 για κλοπές και διαρρήξεις, 43 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 119 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις και εντάλματα, 11 για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, 141 για παράνομη είσοδο στη χώρα, τρεις για απάτες και παραχάραξη, 193 για διάφορα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος κ.α.

Ακόμη, συνελήφθησαν 12 άτομα για χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στα 5.700.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εξιχνίασαν 10 υποθέσεις ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονιών, οκτώ ληστείες, 118 κλοπές και διαρρήξεις, 31 υποθέσεις ναρκωτικών, πέντε υποθέσεις απάτης και παραχάραξης, δύο υποθέσεις βιασμού και αποπλάνησης, δύο υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών κ.α.

Ακόμη οι αστυνομικοί εξάρθρωσαν μία σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά και άλλη μία που μετέφερε παράνομα μετανάστες στην Ιταλία.

Επίσης, βρήκαν ανάμεσα στα άλλα, 46 κιλά χασίς, 127 δενδρύλλια κάνναβης και 1.070 δισκία ναρκωτικών, ενώ εντοπίστηκαν 36 κλεμμένα οχήματα.