Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Ο Αύγουστος μπήκε φουριόζος και πριν καλά καλά το καταλάβουμε το καλοκαίρι θα φύγει...Μπορεί χθες και σήμερα να κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Δεκαπενταύγουστου ωστόσο σύμφωνα και με έρευνα οι περισσότεροι Έλληνες έχουν «ξεγράψει» τις διακοπές για φέτος  λόγω οικονομικής κρίσης και παραμένουν στις πόλεις αναζητώντας ανάσες δροσιάς στις κοντινές παραλίες. 

Ωστόσο για αυτούς που το αποφασίσουν έστω και τελευταία στιγμή να πάνε διακοπές υπάρχουν «οικονομικές» λύσεις για κοντινές από την Αττική αποδράσεις. 

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Τσούκα Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ενοικιαζόμενων δωματίων Αργοσαρωνικού αν και μόλις πριν από μια εβδομάδα «άρχισε να κινείται» ο τουρισμός στα νησιά αυτά  και η πληρότητα αγγίζει έως τις 25 Αυγούστου ακόμα και το 90% υπάρχουν περιθώρια κάποιος να βρει δωμάτια». Όπως τόνισε μάλιστα ακόμα και μέσα στον Αύγουστο υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια από 30 ευρώ . 

«Ο Ιούλιος ήταν κατά 50% κάτω από πέρυσι», λεέι ο κ. Τσούκας «ωστόσο τον Αύγουστο η κίνηση έχει ανέβει κυρίως από Έλληνες που προτιμούν τα νησιά αυτά». 

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως τα εισιτήρια κατά άτομο για Ύδρα (από Πειραιά 1,5 ώρα) μετ'επιστροφής είναι 50 ευρώ ενώ για την Αίγινα (ταξίδι μιας ώρας) είναι 19 ευρώ το άτομο και 54 ευρώ για το αυτοκίνητο.  Σημειώνεται πως για Ύδρα και Σπέτσες δεν υπάρχουν συμβατικά πλοία παρά μόνο με ιπτάμενα δελφίνια. 

Μία άλλη κοντινή στην Αττική λύση είναι η Κύθνος. Το ταξίδι από το Λαύριο είναι δίωρο ενώ τα εισιτήρια κοστίζουν με επιστροφή 30 ευρώ το άτομο και 80 ευρώ για το αυτοκίνητο. Και στο Κυκλαδίτικο αυτό νησί μπορεί να βρει κανείς δωμάτιο σε αρκετά προσιτές τιμές, ακόμα και με 30 ευρώ τη βραδιά. 

Για τους Αθηναίους μια λύση για «διακοπές της τελευταίας στιγμής» είναι η Πελοπόννησος με το Ναύπλιο, την Επίδαυρο και το Άστρος να έχουν την τιμητική τους. Σε κοντινή απόσταση με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα  μπορεί να μην γλιτώνει κανείς τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αφού πληρώνει τσουχτερή βενζίνη και διόδια, ωστόσο και σε αυτές τις περιοχές όπως λέει στο newpost η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενοικιαζόμενων δωματίων Πελοποννήσου οι τιμές για διανυκτέρευση ξεκινούν από 35 ευρώ. 

Παράλληλα όσοι αποφασίσουν την τελευταία στιγμή να πάνε διακοπές μπορεί να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και τα πακέτα που κάνουν αρκετοί ταξιδιωτικοί πράκτορες ενώ ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές μπορούν να βρουν και μέσω internet θα πρέπει όμως να βεβαιώσουν ότι η ιστοσελίδα που θα εμπιστευτούν είναι ασφαλής.