Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την ανάκριση υπόπτων τρομοκρατίας με τη συμμετοχή αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και στελεχών της Βουλγαρικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος αντιτρομοκρατικής βοήθειας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Το πενθήμερο σεμινάριο με θέμα «Ανάκριση Υπόπτων Τρομοκρατίας» πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 12 αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και 12 στελέχη των αρμόδιων Υπηρεσιών της Βουλγαρικής Αστυνομίας, ενώ το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτέλεσαν τρεις καταρτισμένοι διδάσκοντες εκπαιδευτές από την Αμερική.

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέστησαν ο Υποδιευθυντής Ασφαλείας της Πρεσβείας των ΗΠΑ, Martin Rath, o Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Δημήτριος Σοφιός και η Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Σταματίνα Μίζη.

Κατά την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στο τέλος του σεμιναρίου, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας προσέφερε εθιμοτυπικά δώρα στον Υποδιευθυντή Ασφαλείας της Πρεσβείας των ΗΠΑ και τους αμερικανούς εκπαιδευτές.