Κύκλωμα που διακινούσε λαθρομετανάστες από την Ελλάδα για τις ευρωπαϊκές χώρες, εξαρθρώθηκε από τη διεύθυνση αλλοδαπών Αττικής, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της υπηρεσίας ταξιαρχος Μανώλης Κατριαδάκης.

Κλιμάκιο της διεύθυνσης αλλοδαπών, μετά από πληροφορίες, εντόπισε χθες το βράδυ,στην εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου στο ύψος της Κινέτας, φορτηγό ψυγείο που πήγαινε προς Πάτρα. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το φορτηγό, το οποίο μετέφερε συνολικά σε ειδική κρύπτη 143 παράνομους μετανάστες ασιατικής καταγωγής. Το φορτηγό οδηγούσε Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη. Προπομπός του φορτηγού, ήταν ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν πέντε μέλη του κυκλώματος Συριακής υπηκοότητας.

Οι αλλοδαποί, όταν αντελήφθησαν τους αστυνομικούς, ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν αλλά μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκαν στο Ξυλόκαστρο και συνελήφθησαν.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, το κύκλωμα μετέφερε λαθρομετανάστες, κυρίως από την Πάτρα στην Ιταλία, εισπράττοντας ως αμοιβή από 2.500 έως 3.300 ευρώ.

Κατασχέθηκαν η νταλίγκα, δύο ΙΧ αυτοκίνητα, οκτώ κινητά τηλέφωνα, τρεις χιλιάδες ευρώ και εφτά πλαστές ταυτότητες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.