Σε εξιχνιάσεις τεσσάρων κλοπών - διαρρήξεων, αποθηκών τροφίμων, καταστήματος και Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, όπως και σύλληψης Ρουμάνας για απάτη, προχώρησε η αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας.

Ειδικότερα από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής που διαπράχθηκε σε βάρος Καρδιτσιώτη, όπου από κεντρική αποθήκη ειδών διατροφής, ιδιοκτησίας του παθόντα, δράστες αφαίρεσαν είδη διατροφής συνολικής αξίας περίπου 35.000 ευρώ, αφού προηγουμένως απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού που διέθετε και διάνοιξαν τρύπα στον τοίχο αυτής.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της προανάκρισης που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εξέτασης μαρτύρων και επίδειξης φωτογραφιών, αναγνωρίσθηκε ως ένας εκ των δραστών της παραπάνω κλοπής, 56χρονος, χωρίς μόνιμη κατοικία.

Από τη συνέχιση της προανάκρισης, εξιχνιάστηκε και δεύτερη κλοπή, καθώς προέκυψε ότι ο ίδιος δράστης μετά των συνεργών του, αφαίρεσαν στην Όσσα Λάρισας, από αποθήκη ειδών διατροφής, ιδιοκτησίας ημεδαπού κατοίκου Όσσας Λάρισας, ξηρούς καρπούς βάρους 7.000 κιλών, συνολικής αξίας 30.000 ευρώ.

Τις παραπάνω δύο κλοπές οι δράστες τις διέπραξαν με Ι.Χ.Φ. που είχαν αφαιρέσει τον περασμένο Αύγουστο από την περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας, το οποίο, μετά από άμεση κινητοποίηση και αναζητήσεις των αστυνομικών υπηρεσιών βρέθηκε λίγες ώρες μετά την διάπραξη της κλοπής της Καρδίτσας, στις Λειβανάτες Φθιώτιδας, με όλα τα αντικείμενα που είχαν κλαπεί.

Επίσης από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής που διαπράχθηκε στην Καρδίτσα σε βάρος 36χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, κατοίκου Καρδίτσας, όπου από κατάστημα τροφίμων ιδιοκτησίας του παθόντα, δράστες αφαίρεσαν από ταμιακή μηχανή χρηματικό ποσό, προκαλώντας φθορές σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και στα προστατευτικά ρολά ασφαλείας. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της προανάκρισης που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και την εξέταση μαρτύρων, αναγνωρίσθηκαν ως δράστες της παραπάνω κλοπής δύο ημεδαποί ηλικίας 28 και 21 ετών αντίστοιχα, αμφότεροι κάτοικοι Καρδίτσας, οι οποίοι ομολόγησαν την κλοπή.

Τέλος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας, μία 31χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, διότι επιχείρησε να εξαπατήσει 52χρονο κάτοικο Καρδίτσας και να του πωλήσει χρυσαφικά - κοσμήματα (δακτυλίδι και αλυσίδα χεριού), ως γνήσια - χρυσά, ενώ στην πραγματικότητα η αξία τους ήταν ευτελής (φο μπιζού). Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.