Ομαλοποιήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής η κατάσταση στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα.

Τα επεισόδια έληξαν και αποκαταστάθηκε η τάξη, ενώ αρχίζει η καταμέτρηση των φθορών που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των αλλοδαπών.

Όλα άρχισαν την ώρα της διανομής του φαγητού όταν αλλοδαποί στασίασαν κατά την ώρα διανομής του φαγητού και επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών φρουρών. Οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε πέντε κοντέινερ και εκτοξεύουν αντικείμενα εναντίον των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων είχαν σπεύσει στο σημείο.

Στη συνέχεια βγήκαν έξω και άρχισαν να καίνε τα στρώματά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία χρησιμοποίησε χειρομβοβίδες κρότου λάμψης, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για 10 τραυματίες αστυνομικούς.

Πάντως, η φωτιά που είχαν ανάψει οι αλλοδαποί στο σημείο της εξέγερσης έσβησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μετά από συντονισμένες προσπάθειες αστυνομίας και πυροσβεστικής.

Παραλλήλως, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, κάνουν ελέγχους στην περιοχή γύρω από το στρατόπεδο αναζητώντας αλλοδαπούς, καθώς υπάρχουν φόβοι μήπως κάποιοι από τους κρατούμενους έχουν αποδράσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν αφότου τους ανακοινώθηκε ότι ο χρόνος κράτησής τους θα παραταθεί από τους 12 στους 18 μήνες.