current views are: 1

11 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση08:40

Αποφύγετε την δημιουργία ραγάδων

Οι ραγάδες δημιουργούνται όταν το δέρμα τεντώνεται, κάτι που μπορεί να συμβεί λόγω εγκυμοσύνης ή αύξησης σωματικού βάρους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να το προλάβετε.

Δημοσίευση 08:40’
αρθρο-newpost

Οι ραγάδες δημιουργούνται όταν το δέρμα τεντώνεται, κάτι που μπορεί να συμβεί λόγω εγκυμοσύνης ή αύξησης σωματικού βάρους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να το προλάβετε.

Οι ραγάδες δημιουργούνται όταν το δέρμα τεντώνεται, κάτι που μπορεί να συμβεί λόγω εγκυμοσύνης ή αύξησης σωματικού βάρους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να το προλάβετε. Η λύση βρίσκεται στη σωστή ενυδάτωση, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, πίνοντας δηλαδή πολύ νερό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ελαστικότητας και της ανθεκτικότητας της επιδερμίδας σας.

Δείτε μερικούς ακόμη τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αποφύγετε και να μειώσετε τη δημιουργία ραγάδων.

Έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς:

Το πρώτο μυστικό βρίσκεται στο έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς, το οποίο μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία. Πρόκειται για ένα θρεπτικό λάδι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά που θα ενυδατώσει σωστά την επιδερμίδα, αρκεί να κάνετε καθημερινά απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις στα σημεία που έχετε εντοπίσει το πρόβλημα. Η πρόληψη είναι ο καλύτερος σύμμαχος.

Ειδικότερα για τις εγκυμονούσες, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε τις εντριβές με το που μάθετε για το ευχάριστο γεγονός.

Ενυδάτωση με ενυδατική κρέμα, έξτρα παρθένο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο:

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι τακτικό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Μην το αμελείτε, θα δείτε μεγάλη διαφορά!

Βιταμίνη Ε:

Πολύ καλό στην αντιμετώπιση των ραγάδων κάνει και το έλαιο της βιταμίνης Ε. Απλώστε μια μικρή ποσότητα σε όλα τα σημάδια και κάντε μασάζ για 15 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος και θα μειώσετε την εμφάνιση τους.

Απολέπιση με καφέ και ελαιόλαδο:

Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια τρίψτε τις προβληματικές περιοχές. Αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.


σχετικα αρθρα