Ενισχύονται συνεχώς τα μέσα πυρόσβεσης για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Άνδρο, η οποία μαίνεται στην περιοχή Άνω Πίτροφος και εξακολουθεί να απειλεί άμεσα το φερώνυμο χωριό, που έχει εκκενωθεί από νωρίς.

Εκτός από τους δώδεκα πυροσβέστες που μεταφέρθηκαν το μεσημέρι με ελικόπτερο Super Puma από την Αθήνα, άλλοι δέκα πυροσβέστες μετέβησαν εκεί από τη Σύρο ενώ πέντε οχήματα από την Αθήνα θα καταφθάσουν ακτοπλοϊκώς από τη Ραφήνα στις 5 το απόγευμα.

Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα καθότι είναι αδύνατον να συμμετάσχουν στην κατάσβεση τα πυροσβεστικά αεροπλάνα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική, τρέχουμε από σπίτι σε σπίτι να βοηθήσουμε γιατί η φωτιά έχει φτάσει στις αυλές», λέει στο newpost ο κάτοικος Πιτροφού Ιωάννης Γλυνός.

«Έχουν καεί οικόπεδα και πολλά περιβόλια. Το χωριό έχει εκκενωθεί τα σπίτια κλείσανε. Κάποια στιγμή η φωτιά έφυγε από το χωριό όμως ο αέρας άλλαξε φορά και οι φλόγες γύρισαν και πάλια καταπάνω μας. Η κατάσταση είναι απελπιστική» λέει ο κ. Γλυνός.