Μέχρι τον Εισαγγελέα έφθασε η υπόθεση της καμπάνας ιερού ναού στην Αιγιάλεια.

Ο παππάς της εκκλησίας είχε αποφασίσει να θέτει σε… εγρήγορση τους πιστούς και είχε προγραμματίσει την καμπάνα της εκκλησίας να χτυπά… κάθε μία ώρα!

Όχι όμως μόνο τις πρωινές ή τις απογευματινές ώρες αλλά και τις νυχτερινές. «Πεταγόμασταν από τα κρεβάτια μας στις 2 και τις 3 τα ξημερώματα νομίζοντας πως έπιασε κάποια φωτιά. Τα παιδιά σηκώνονταν και έκλαιγαν, φώναζαν πως κάτι κακό είχε συμβεί» δήλωσε στην εφημερίδα «Κόσμος» κάτοικος της περιοχής. Ο παππάς πάντως παρά τις διαμαρτυρίες των ενοριτών… επέμενε. Αρκετές φορές τον είχαν επισκεφθεί αλλά εμφανιζόταν ανένδοτος. Και δεν άλλαζε τον προγραμματισμό της καμπάνας.

Το φαινόμενο τους καλοκαιρινούς μήνες είχε γίνει «εφιάλτης» για τους περισσότερους, αφού εκτός των άλλων… στην περιοχή είχαν έρθει και αρκετοί επισκέπτες που διατηρούν εξοχικά ή που διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα αλλά περνούν τις διακοπές τους στην Αιγιάλεια.

Ετσι οι καταγγελίες έφθασαν μέχρι το γραφείο του Εισαγγελέα Αιγίου. Ο οποίος αμέσως επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο και εκείνος με τη σειρά του… έδωσε τη λύση! Διέταξε τον ιερέα να μην χτυπά την καμπάνα σε ώρες κοινής ησυχίας.

Να υπενθυμίσουμε πως παρόμοια καταγγελία είχε γίνει πέρυσι και για την καμπάνα εκκλησίας στην περιοχή της Τριταίας. Και εκεί ο ιερέας τη χτυπούσε… μέχρι και τις 4 τα ξημερώματα με αποτέλεσμα το χωριό… να σηκώνεται στο πόδι και αρκετοί να δηλώνουν πως… έμεναν ξενύχτηδες καθώς στη συνέχεια από την τρομάρα τους… δεν μπορούσαν να κοιμηθούν. Και εκεί δόθηκε λύση μετά από παρέμβαση του Μητροπολίτη.