Με ενισχυμένες τις από ξηράς δυνάμεις πυρόσβεσης, μέχρι το ξημέρωμα που τα αεροσκάφη θα μπορούν και πάλι να πετάξουν, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει τη μάχη της κατάσβεσης σε τρία σημεία της χώρας.

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές στον Κλεινδιά Πύργου και στην Άνδρο, όπου το μέτωπο απομακρύνθηκε από τον Άνω Πίτροφο ο οποίος εκκενώθηκε νωρίς το μεσημέρι. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Εύβοια.
 

Άνδρος: Σώθηκε «προς το παρόν» ο οικισμός

Μετά από πολύωρη μάχη πυροσβεστών και κατοίκων, το μέτωπο της φωτιάς απομακρύνθηκε από τον οικισμό Πίτροφος, αφήνοντας πίσω του καμμένες αυλές και περιβόλια.

Το έργο της κατάσβεσης συνεχίζεται σε δύσβατη περιοχή, ενώ τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις επιχειρήσεις μόλις έπεσε το φως του ήλιου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας  επιχειρούν συνολικά 11 οχήματα με 32 πυροσβέστες και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

«Έχουν καεί αυλές, οικόπεδα και πολλά περιβόλια. Το χωριό έχει εκκενωθεί τα σπίτια κλείσανε. Κάποια στιγμή η φωτιά έφυγε από το χωριό όμως ο αέρας άλλαξε φορά και οι φλόγες γύρισαν και πάλια καταπάνω μας. Τώρα έφυγε και πάλι προς το βουνό, έχουμε μπει πάλι στα σπίτια», λέει στο newpost ο κάτοικος της περιοχής Ιωάννης Γλυνός.

Μάχη για το δρυοδάσος

Στον Πύργο η φωτιά καίει στα όρια με το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας κοντά στο δρυοδάσος της Φολόης.

Εκεί επιχειρούν 26 οχήματα με 55 πυρ/στες και 52 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Μερικός έλεγχος στην Εύβοια

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί από το μεσημέρι το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Πολυπόταμος, στα Στύρα Ευβοίας και μεγάλη δασική έκταση έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η μεγάλη πυροσβεστική δύναμη που βρίσκεται στο σημείο, δίνει μάχη πεζά και από αέρος για την κατάσβεση της φωτιάς.

Συγκεκριμένα επιχειρούν την κατάσβεσή της 7 επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 15 πυροσβέστες, 12 άτομα του πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα ξέσπασε φωτιά στο Παρθένι Αλιβερίου, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επεκτάθηκε από αυτοκίνητο στο οποίο προκλήθηκε έκρηξη.

Η φωτιά επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα και χωράφια λόγω των ανέμων,κατασβέστηκε όμως λίγη ώρα αργότερα με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής.