Τον κατά προτεραιότητα έλεγχο των δηλώσεων «Πόθεν έσχες» όλων των διοικητών και υποδιοικητών οι οποίοι υπηρέτησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από το 2000 έως και σήμερα, ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Σε επιστολή του προς τον κ. Στουρνάρα, ο υπουργός Υγείας ζητά αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων «Πόθεν έσχες», «στο πλαίσιο της πλήρους διαφάνειας».

Παράλληλα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega τη Δευτέρα, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο χώρο της υγείας.

O κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε, επίσης, ότι εντός της ημέρας υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα κριτήρια της κινητικότητας για το χώρο της Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως οι μοναδικές απολύσεις θα προέλθουν από υπαλλήλους που έχουν παρουσιάσει πλαστά πτυχία, υπογραμμίζοντας ότι πέραν του ελέγχου από το ΑΣΕΠ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του ξεκινούν ενδελεχή έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ήταν ξεκάθαρος και ως προς το θέμα του ΕΟΠΥΥ, λέγοντας πως δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο Οργανισμός θα σταθεί στα πόδια του.