Νεκρό βρέθηκε ένα βρέφος μέσα στη χωματερή των Λεχαινών το μεσημέρι της Δευτέρας, και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Ρίου για ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με το ilialive.gr tο εντόπισε ένας τσιγγάνος που έψαχνε ανάμεσα στα σκουπίδια και ενημέρωσε την Αστυνομία. Στο σημείο μετέβη ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Αριστείδης Ανδρικόπουλος και ιατροδικαστής.

Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν οτι το βρέφος βρέθηκε με τον ομφάλιο λώρο και οι αστυνομικοί προσπαθούν να προσδιορίσουν την ακριβή ώρα που το μωρό πετάχτηκε στη χωματερή, κάτι που εκτιμάται οτι έγινε στη διάρκεια της νύχτας. Οι πρώτες πληροφορίες που ήθελαν το νεογέννητο να είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης αναιρούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, το έμβρυο είναι γένους αρσενικού και εντοπίστηκε τυλιγμένο σε σεντόνι από αθιγγάνους που έψαχναν στα σκουπίδια.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Ζωντανό είχε γεννηθεί το βρέφος το οποίο βρέθηκε νεκρό το μεσημέρι σε χωματερή των Λεχαινών, 

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε στην Πάτρα το βρέφος είχε γεννηθεί ζωντανό.

Εκτιμάται ότι γεννήθηκε πριν από περίπου δύο ημέρες, ζύγιζε 2,8 κιλά, είχε ύψος περίπου 50 εκατοστά και ήταν «τελειόμηνο» και «βιώσιμο». 

Αυτό, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, σημαίνει ότι είχε γεννηθεί ζωντανό, ύστερα από κύηση εννέα μηνών.

Ακόμη, έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι προήλθαν είτε κατά τη διάρκεια του τοκετού είτε κατά τη διάρκεια της εγκατάλειψής του μέσα σε κάδο απορριμμάτων.