current views are: 3

12 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση12:55

Σε ύφεση η φωτιά στην Ηλεία – Στο νοσοκομείο πυροσβέστης

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Κλεινδιά Ηλείας, η οποία επεκτείνεται βορειοανατολικά προς το χωριό Πανόπουλο.

Δημοσίευση 12:55’
αρθρο-newpost

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Κλεινδιά Ηλείας, η οποία επεκτείνεται βορειοανατολικά προς το χωριό Πανόπουλο.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Κλεινδιά Ηλείας, η οποία επεκτείνεται βορειοανατολικά προς το χωριό Πανόπουλο.

Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε πριν από  πυροσβέστης της ΕΜΑΚ από πτώση και τον παρέλαβε ασθενοφόρο που μετέβη στην περιοχή.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν απο τις πέντε το απόγευμα και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ξεκίνησε απο λιοστάσι και για αυτό υπήρξε και άμεση κινητοποίηση του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου.

Στην περιοχή έφτασε πολύ γρήγορα ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Νίκος Νικολακόπουλος που ανέλαβε να συντονίσει το έργο των δυνάμεων.

Παράλληλα υπήρξε κινητοποίηση απο τους κατοίκους των γύρω χωριών που με τρακτέρ και υδροφόρες κινήθηκαν για να βοηθήσουν την Πυροσβεστική στο έργο της. Γρήγορα άρχισαν να καταφτάνουν δυνάμεις από τους όμορους νομούς με οχήματα , άντρες και πεζοπόρα τμήματα, μιας και η πυρκαγιά λόγω θέσης και συνθηκών ελάμβανε διαστάσεις ή δημιουργούσε νέα μέτωπα. Οι πυροσβέστες είχαν να αντιμετωπίσουν, αρκετές εστίες στα δυτικά και τα ανατολικά, κοντά στον οικισμό Καρακασίμι αλλά και δίπλα στο ποτάμι.

Πολύ γρήγορα έφτασαν να επιχειρούν εφτά Canadair και λίγο πριν νυχτώσει επέστρεψε απο την Άνδρο και το ελικόπτερο Eriksson. Η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στους 120 πυροσβέστες με τα 33 οχμήματα απο την Ηλεία, την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία, τη Μεσσηνία και την Αρκαδία, την Αθήνα και την Ήπειρο, τους εθελοντές απο φορείς και ομάδες, τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.

Στο σημείο έφτασε και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας κ. Γεωργακόπουλος όπου μαζί με τον κ. Νικολακόπουλο συντόνισαν το έργο της κατάσβεσης. Αργά το απόγευμα έφτασε στην περιοχή ο Ηλείος στην καταγωγή Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου.


σχετικα αρθρα