Ιδιαίτερα κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της 17χρονης μαθήτριας από το Άργος που το μεσημέρι της Δευτέρας έπεσε αιμόφυρτη στο κέντρο της πόλης, από το χέρι του ίδιου της του πατέρα.

Η 17χρονη μεταφέρθηκε σήμερα στο ΚΑΤ, από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση στην εντατική μονάδα. Από χθες το βράδυ έχουν μεταφέρει τον πατέρα στο Τζάνειο νοσοκομείο για την αποφυγή επεισοδίων. Η κατάσταση του 47χρονου κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, παραμένει διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς η σφαίρα βρίσκεται στον εγκέφαλο του μετά την αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας. 

«Η κοινωνία μας είναι συγκλονισμένη, βρίσκεται σε μεγάλη ταραχή απο χθες, το Άργος δεν έχει τροφοδοτήσει το πανελλήνιο και την κοινή γνώμη με τέτοιου είδους περιστατικά ούτε με παρόμοια, αυτό είναι ένα περιστατικό πέρα από κάθε λογική, δεν ήταν ένας τρελός άνθρωπος, ήταν μέχρι πρότινος μια χαρά, ένας επιχειρηματίας στην πόλη μας, ένας άνθρωπος ο οποίος έχαιρε και της εκτίμησης της κοινωνίας», είπε το πρωί στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Άργους, Δημήτρης Καμπόσος, ενώ έκανε έκκληση για αίμα για την 17χρονη.

Όπως είπε ο δήμαρχος, γνώριζε προσωπικά τον 47χρονο άνδρα και θεωρούσε αδιανόητο ο συγκεκριμένος να προχωρήσει σε μια τέτοια πράξη.

Σημείωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε, ο δράστης πήρε την κόρη του με το μηχανάκι και πήγαν σε ένα εστιατόριο στο κέντρο του Άργους. Χωρίς να υπάρχουν λογομαχίες, έφυγαν μετά από λίγη ώρα και σταμάτησαν σε ένα περίπτερο.

«Το παιδί κατέβηκε προφανώς κάτι να πάρει από το περίπτερο, είπαν ότι κατέβηκε να πάρει τσιγάρα και επιστρέφοντας εκεί λοιπόν έγινε αυτό που έγινε», είπε ο κ. Καμπόσος και πρόσθεσε ότι δυο σφαίρες χτύπησαν το κορίτσι στο κεφάλι ενώ οι γιατροί όπως τόνισε του είπαν ότι δεν ξέρουν τι να ευχηθούν καθώς είναι τέτοια η ζημιά που έχει υποστεί στα νεύρα που εάν ζήσει «θα είναι παράλυτο από τον αυχένα και κάτω».

Ο 47χρονος δράστης άφησε το παιδί του αιμόφυρτο στον δρόμο, κατευθύνθηκε προς το σπίτι του και αυτοπυροβολήθηκε στο στόμα ενώ τον εντόπισαν ετοιμοθάνατο οι αστυνομικοί που έσπευσαν σε αυτό.

TAGS