Οικονομική ενίσχυση για τους άπορους μαθητές στο Ρέθυμνο

Οικονομική ενίσχυση για τους άπορους μαθητές στο Ρέθυμνο

Επιταγή ύψους 3.000 ευρώ για την οικονομική στήριξη της εθελοντικής δομής του δήμου Ρεθύμνου που βοηθά τους άπορους μαθητές, παρέδωσε σήμερα στον δήμο, ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Αντώνης Τσουρδαλάκης.

Το ποσό θα διατεθεί σε άπορους μαθητές των σχολείων του δήμου Ρεθύμνης, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτόν τις ήδη υπάρχουσες δράσεις του δήμου οι οποίες καλύπτουν ανάγκες των οικογενειών αλλά και των ίδιων των μαθητών που βρίσκονται σε οικονομικά δύσκολη θέση.

Όπως αναφέρθηκε από τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Γεωργαλή κατά τη διάρκεια της παράδοσης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών μέσα από συντονισμένες και επιτυχημένες δράσεις, καταφέρνει να ενώνει τους Κρήτες όλου του κόσμου.

Από πλευράς του δήμου, η στήριξη άπορων μαθητών είναι πολυεπίπεδη, καθώς παρέχει ακόμη και κουπόνια τροφίμων, ενώ υπάρχουν και προσφορές χρημάτων από εθελοντές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Παράλληλα όμως μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Ρεθύμνης υπάρχει και στήριξη από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, ενώ υπάρχει και διασύνδεση αλληλεγγύης με το Νοσοκομείο Ρεθύμνης για δωρεάν εξετάσεις σε ανασφάλιστους ανήλικους μαθητές.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο