Την καταγγελία ότι άνδρες του Λιμενικού τους εμπόδισαν να ελέγξουν τη νομιμότητα διεξαγωγής συναυλίας του Νίκου Βέρτη, κάνουν αστυνομικοί από τη Λέσβο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εμπρός» την  Παρασκευή 2 Αυγούστου το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης «πήρε φωτιά» από δεκάδες τηλεφωνήματα-καταγγελίες για τη συναυλία που γινόταν στο εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης.

Το Κέντρο έστειλε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. στο χώρο της συναυλίας στο εμπορικό λιμάνι. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, πέραν της διατάραξης κοινής ησυχίας, ότι μεγάλο μέρος του χώρου είχε μετατραπεί σε υπαίθριο κέντρο διασκέδασης, με τραπέζια, καρέκλες, γκαρσόνια και μπουκάλια ποτών, δηλαδή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όταν εντόπισαν τον υπεύθυνο, αυτός τους επέδειξε απλώς το συμβόλαιο ενοικίασης του χώρου από το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου έναντι 5.000 ευρώ.

Τότε, παρενέβησαν ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που παρευρίσκονταν στο χώρο με πολιτικά ρούχα, τα οποία σταμάτησαν τον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. δηλώνοντας ότι ο χώρος ανήκει στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος και όχι της Αστυνομίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αστυνομικός στο τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας του.

Μάλιστα, οι Λιμενικοί είπαν στους αστυνομικούς να φύγουν, καθώς τα πάντα έχουν ελεγχθεί και είναι νόμιμα.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο αν και αποχώρησαν ενημέρωσαν πλήρως το κέντρο ότι δεν ολοκλήρωσαν την αποστολή τους και κατανόμασαν τους λιμενικούς που τους εμπόδισαν.

Στη συνέχεια, συνέταξαν γραπτή αναφορά όπου και πάλι κατανόμασαν τα ίδια άτομα όπως και την δήλωσή των τελευταίων ότι τα πάντα ελέγχθηκαν και βρέθηκαν νόμιμα.

Η υπόθεση προωθήθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού και ερευνάται.