Στον «αέρα» βρίσκεται η φιλοξενία περισσότερων από 30.000 παιδιών στους παιδικούς σταθμούς της χώρας.

Πρόκειται για 31.153 παιδιά, με γονείς κυρίως χαμηλόμισθους και ανέργους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού ζητούν παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναφέρει αντίστοιχα η εφημερίδα «Καθημερινή», ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να φιλοξενηθούν δωρεάν σε Παιδικούς Σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής που εξασφαλίζει δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς (δημόσιους ή ιδιωτικούς), καθώς και στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (και παιδιών με ειδικές ανάγκες) για το έτος 2013 – 2014 αφορούσαν συνολικά 96.850 παιδιά. Μετά την εξέταση των αιτήσεων βρέθηκε ότι 91.153 παιδιά πληρούν τις προϋποθέσεις.

Τα χρήματα όμως που έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ είναι 150 εκατ. ευρώ και επαρκούν για 60.000 παιδιά, με 31.153 παιδιά να απειλούνται να μείνουν εκτός σταθμών, με πολύ επώδυνες συνέπειες για τα ίδια και τις οικογένειές τους.