Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου καλύμματος πατώματος καρότσας αυτοκινήτων Toyota Hilux εκτελεί η εταιρεία Toyota Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ο προληπτικός έλεγχος αφορά 245 οχήματα, παραγωγής από 13 Ιουλίου 2005 έως 30 Νοεμβρίου 2012.

Σε συγκεκριμένης παραγωγής αυτοκίνητα Toyota Hilux με μονή καμπίνα (Single Cab) που μπορούν προαιρετικά να εξοπλίζονται με γνήσιο κάλυμμα πατώματος καρότσας, εξαιτίας της τοποθέτησης της κολλητικής επιφάνειας της έδρασης που συγκρατεί το κάλυμμα στην καρότσα, υπάρχει πιθανότητα αποκόλλησης υπό ακραίες συνθήκες κίνησης με υψηλές ταχύτητες.

Στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση συμβάντος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Εκτός Ελλάδος, υπήρξε ένα περιστατικό αποκόλλησης καλύμματος χωρίς ωστόσο να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να αντικατασταθεί η έδραση του καλύμματος και, αν χρειαστεί, να αντικατασταθεί το κάλυμμα με νέο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στην Toyota Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808000 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πμ έως 05:00 μμ).