Βαριές είναι οι ευθύνες που καταλογίζονται στον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό για την εικόνα της χώρας που δημιούργησε στο εξωτερικό το μπλακ άουτ στη Σαντορίνη και την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του νησιού. 

Μεσούσης της τουριστικής περιόδου, ο δημοφιλέστερος προορισμός για εκατομμύρια τουρίστες ανά τον κόσμο μένει για δύο ολόκληρες ημέρες στο σκοτάδι, με την διαβίωση να καθίσταται προβληματική και σε πολλές περιπτώσεις αδύνατη. 

Ο υπόδικος πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, απέδειξε για ακόμη μια φορά την ανικανότητα του να χειριστεί κρίσιμα ζητήματα της Επιχείρησης αφού οι καθυστερήσεις στην αποκατάσταση του προβλήματος είναι δεδομένες. 

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη μονάδα της ΔΕΗ στο Μονολίθι, αποκάλυψε ότι η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο για την ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης και ταυτόχρονα πυροδότησε το κλίμα στο κυβερνητικό επιτελείο. 

Η δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου για τους χειρισμούς στο μείζον αυτό πρόβλημα είναι έντονη και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι κυβερνητικός παράγοντας έθεσε ανοικτά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ζήτημα απομάκρυνσης του Ζερβού από το τιμόνι της Επιχείρησης. 

Δεν είναι λίγοι δε, αυτοί που σχολίασαν με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο τη συμπεριφορά του κ. Ζερβού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η αύξηση των τιμολογίων... 

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν τα ιδιαίτερα ντροπιαστικά για τη χώρα μας δημοσιεύματα των ξένων μέσων ενημέρωσης που προκάλεσε η ανικανότητα του προέδρου της ΔΕΗ. Άρθρα όπως "Δείπνο υπό το φως των κεριών με ζεστή μπύρα" εκθέτουν ανεπανόρθωτα την χώρα στο εξωτερικό και φέρνουν ισχυρό πλήγμα στη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, την ώρα που η κυβέρνηση εστιάζει τους τελευταίους μήνες τις προσπάθειες της στο αντίθετο. 

Ο κατηγορούμενος για απιστία κ. Ζερβός απέδειξε και πάλι περίτρανα ότι δεν είναι ικανός να βρίσκεται σε μία τόσο νευραλγική θέση. Και τώρα που στην κυβέρνηση δεν εντάσσεται ο... αριστερός "φύλακας - 'αγγελος" του, δεν θα προκαλέσει καμία εντύπωση τυχόν απομάκρυνσή του. 

Α.Κ.