Η «συσκότιση» στη Σαντορίνη συνεχίζεται καθώς τελικά δεν αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί.

Μάλιστα,  ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας(ΔΕΔΔΗΕ), εξέδωσε ανακοίνωση με τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος.

Όπως αναφέρεται σχετικά: «Παρά τη βελτίωση της παραγωγικής ισχύος του Σταθμού Παραγωγής της ΔΕΗ ΑΕ και επειδή εξακολουθεί να μην υπάρχει πλήρης επάρκεια ισχύος, συνεχίζεται και σήμερα, 15/08/2013, η εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση στα νησιά Θήρα και Θηρασιά, με στόχο τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των καταναλωτών».

 Ακολουθεί ενδεικτικό πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης ανά περιοχή από τις 11.00 έως τη 01.00:

11.00-13.00: Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορείο, Όρμος Αθινιού, Οία,Θηρασιά, Επισκοπή Γωνιάς, Έξω Γωνιά, Περίσσα.
13.00-15.00: Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος, Ραντάρ, Φηρά.
15.00-17.00: Καμάρι, Αγ. Παρασκευή, Περίσσα,Bουρβούλος, Ημεροβίγλι,Φυροστεφάνι.
17.00-19.00: Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορείο,Όρμος Αθηνιού,Φυροστεφάνι.
19.00-21.00: Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος, Ραντάρ, Καμάρι, Αγ.Παρασκευή.
21.00-23.00: Οία, Θηρασιά, Επισκοπή Γωνιάς, Έξω Γωνιά, Περίσσα.
23.00-01.00: Εμπορείο, Τμήμα Μεσσαριάς, Πύργ ος, Ραντάρ, Βουρβούλος,Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι δίνεται προτεραιότητα σε κοινωφελούς χαρακτήρα υποδομές και δραστηριότητες (κέντρο υγείας, αφαλάτωση, βιολογικοί καθαρισμοί κλπ).

Παράλληλα ξεκαθαρίζεται πως ο παραπάνω πρόγραμμα είναι απολύτως ενδεικτικό καθώς ανάλογα με τη βελτίωση των συνθηκών και τις προσθήκες νέων μονάδων που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μειώνονται αναλόγως και οι χρόνοι των διακοπών.

Πάντως ο δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος ξεκαθάρισε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, καθώς δεν τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα που ήθελε την ηλεκτροδότηση να έχει αποκατασταθεί πλήρως από το βράδυ της Τετάρτης.

«Ήρθε η ώρα κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε χαρακτηριστικά.