Πώς, πότε, υπό ποιες συνθήκες και μετά από τί είδους ενέργειες ανοίγουν οι πόρτες ενός τρόλεϊ;

Πόσο αληθοφανείς είναι οι ισχυρισμοί ελεγκτή και οδηγού;

Πόσο αντικειμενικές είναι οι μαρτυρίες των αυτοπτών;

Τις απαντήσεις αναζητά ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και πραγματογνώμονες που πραγματοποιησαν αναπαράσταση στο μοιραίο τρόλεϊ, όπου συνέβη η τραγωδία με τον 19χρονο, στο Περιστέρι.

Οι ειδικοί ήλεγξαν το όχημα και κυρίως τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΟΣΥ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής του οχήματος.

Την ίδια ώρα και πριν ακόμα αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του τραγικού περιστατικού η κοινωνία «βράζει» και συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και για σήμερα, πριν από την κηδεία του νεαρού, αλλά και για τη Δευτέρα στο υπουργείο Μεταφορών.

Στις 5 η κηδεία, στις 4 συγκέντρωση και πορεία 

Σε συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι καλούν στις 4 το απόγευμα επιτροπές κατοίκων του Περιστερίου.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το νεκροταφείο Αγίου Βασιλείου όπου στις 5 θα γίνει η κηδεία του 19χρονου Θανάση Καναούτη.

Την ίδια ώρα από τα social media οι φίλοι του νεαρού καλούν τους συμμαθητές του και όσους τον γνώριζαν στο σπίτι της οικογένειας, από όπου θα ξεκινήσει η τραγική πομπή.

Η έκκληση του πατέρα

Έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες- επιβάτες της μοιραίας διαδρομής να προσέλθουν για να καταθέσουν ό,τι είδαν, απευθύει ο πατέρας του 19χρονου.

«Όσοι ήταν παρόντες στο συμβάν να τρέξουν να πουν την αλήθεια», ζήτησε ο Γιάννης Καναούτης, προκειμένου να διελευκανθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα η υπόθεση

Την ίδια ώρα νέα διάσταση στον τραγικό θάνατο του 19χρονου δίνει η μαρτυρία μιας γυναίκας που βρισκόταν μέσα στο όχημα το μοιραίο βράδυ.

Όπως ανέφερε η ίδια μιλώντας στον ΑΝΤ1: «ο ελεγκτής με το παιδί είχαν πιαστεί στα χέρια, και έσπρωχναν ο ένας τον άλλον. Το παιδί είχε την πλάτη του στην πόρτα. Ξαφνικά η πόρτα άνοιξε και το παιδί βρέθηκε μετέωρο στον αέρα με τον ελεγκτή από πάνω του. Το τρόλεϊ ήταν εν κινήσει. Δεν άνοιξε το παιδί την πόρτα. Ίσως να την άνοιξε ο οδηγός».

Όπως ανέφερε το πρωί της Παρασκευής σε δηλώσεις της η δικηγόρος της οικογένειας, Αρετή Παπαναγιώτου, η εικόνα στην οποία έχουν καταλήξει είναι ότι υπήρξε διαπληκτισμός που δεν αρκέστηκε σε επίπεδο λογομαχίας προσθέτοντας ότι η οικογένεια περιμένει την πραγματογνωμοσύνη για να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα.