current views are: 1

16 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση13:27

Γιάννης Μιχελάκης: Πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μέχρι το Σάββατο

Η διενέργεια καμπάνιας προβολής της Σαντορίνης στα social media από τον ΕΟΤ καθώς και η αναβάθμιση της παρουσίας της στη Διεθνή έκθεση του Λονδίνου (WTM) τον προσεχή Νοέμβριο αποφασίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νησί με αντικείμενο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης.

Δημοσίευση 13:27’
αρθρο-newpost

Η διενέργεια καμπάνιας προβολής της Σαντορίνης στα social media από τον ΕΟΤ καθώς και η αναβάθμιση της παρουσίας της στη Διεθνή έκθεση του Λονδίνου (WTM) τον προσεχή Νοέμβριο αποφασίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νησί με αντικείμενο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης.

Την άμεση καμπάνια προβολής της Σαντορίνης, από τον ΕΟΤ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ειδικότερα, οι δύο υπουργοί προήδρευσαν, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σαντορίνη, με αντικείμενο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην ηλεκτροδότηση του νησιού. Παρών στη σύσκεψη, με τις τοπικές αρχές και τους φορείς του νησιού ήταν και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε ο ΕΟΤ να διαμορφώσει άμεσα καμπάνια προβολής τής Σαντορίνης στα social media, και να σχεδιάσει την αναβαθμισμένη παρουσία του νησιού στη Διεθνή έκθεση του Λονδίνου (WTM) τον προσεχή Νοέμβριο.

Το αργότερο μέχρι αύριο η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη θα έχει αποκατασταθεί πλήρως, διαβεβαίωσε στη συνέχεια, με δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε πως το ατύχημα το οποίο συνέβη ήταν πρωτοφανές και πως η καταστροφή που προκλήθηκε ήταν πολύ μεγάλη, καθώς ήταν ουσιαστικά μία βλάβη στην «καρδιά» του εργοστασίου.

Σημείωσε ακόμη πως η αντίδραση της ΔΕΗ αλλά και της κυβέρνησης ήταν άμεση και υπενθύμιζε ότι μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής η ηλεκτροδότηση κάλυπτε το 75% νησιού.

Ανέφερε τέλος πως τόσο ο ίδιος, όσο και  η κυρία Κεφαλογιάννη μετέβησαν στο νησί «για να τονίσουμε την ευαισθησία όλων μας απέναντι στους πρωταγωνιστές της ανάκαμψης που είναι ο τουρισμός και τα νησιά μας και οι απίστευτες ομορφιές τους, όπως της Σαντορίνης».

«Και η παρουσία μας έχει να κάνει και με την ανάγκη επίλυσης προβλημάτων που δεν πρέπει να επαναληφθούν όχι μονό στην Σαντορίνη αλλά και σε άλλα νησιά», πρόσθεσε.

Aπό την πλευρά της, η Όλγα Κεφαλογιάννη, στις δηλώσεις της αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που πρόεκυψαν από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του νησιού και επισήμανε τη σοβαρότητα που επέδειξαν οι τοπικές Αρχές αλλά και οι επαγγελματίες της περιοχής, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα. Επανέλαβε ότι τα προβλήματα δεν πρέπει να αποτελούν «μέσο για προβολή και επικοινωνία», τονίζοντας, ότι οι πολίτες αξιώνουν από τους πολιτικούς ουσιαστική δουλειά και όχι ασκήσεις επικοινωνίας». Και κατέληξε λέγοντας ότι οι κρίσεις θα πρέπει να μας κάνουν σοφότερους, υπό την προϋπόθεση ότι θα τις χειριστούμε με ωριμότητα και ψυχραιμία.

Ειδικότερα, στη δήλωσή της η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τους φορείς της Σαντορίνης, σε μια προσπάθεια να καταγράψουμε τα θέματα που προέκυψαν από τη διακοπή ρεύματος μετά τη βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ. Όλο το προηγούμενο διάστημα κάναμε από την πλευρά μας, εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που μας αναλογούν, για να ελαχιστοποιηθούν τα αποτελέσματα της διακοπής ρεύματος στην τουριστική κίνηση του νησιού. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, ήθελε προσεκτικούς χειρισμούς και σοβαρότητα. Οι επαγγελματίες του νησιού στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ο δήμαρχος και οι τοπικές αρχές επέδειξαν αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό και ψυχραιμία.

Συνοψίζοντας τα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό θα ήθελα να επισημάνω:

– Οι επισκέπτες του νησιού ενημερώνονταν διαρκώς για τις εξελίξεις και αυτό ήταν σημαντικό ώστε να μην δημιουργηθεί αίσθημα ανασφάλειας.

– Οι αποχωρήσεις τουριστών ήταν ελάχιστες και οι ακυρώσεις μεμονωμένες.

– Το αεροδρόμιο λειτούργησε κανονικά χωρίς καμία ακύρωση πτήσεων.

– Εμφανίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν πολλά μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα στα ξενοδοχεία του νησιού, τα οποία σταδιακά περιορίζονται.

– Η δημοσιότητα στα ξένα μέσα κινήθηκε σε ανεκτά επίπεδα και θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα για τουριστικούς δημοσιογράφους του εξωτερικού.

– Τέλος, αποφασίστηκε ο ΕΟΤ να διαμορφώσει άμεσα καμπάνια προβολής της Σαντορίνης στα social media, και να σχεδιάσει την αναβαθμισμένη παρουσία του νησιού στη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου(WTM) τον προσεχή Νοέμβριο.

Αυτή είναι με λίγα λόγια η εικόνα που είχαμε και επιβεβαιώσαμε σήμερα με την παρουσία μας στο νησί. Θέλω να πιστεύω ότι τα δύσκολα πέρασαν. Επαναλαμβάνω ότι οι κρίσεις και τα προβλήματα που προκύπτουν δεν είναι το κατάλληλο μέσο για προβολή και επικοινωνία. Ιδίως όταν οι κρίσεις αυτές αγγίζουν τον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού. Οι πολίτες αξιώνουν από τους πολιτικούς ουσιαστική δουλειά και όχι ασκήσεις επικοινωνίας».

Τέλος η κ. Κεφαλογιάννη πρόσθεσε: «Οι κρίσεις, μικρές ή μεγάλες, μας κάνουν σοφότερους αν έχουμε την ωριμότητα και τη ψυχραιμία να τις χειριστούμε και να τις διαβάσουμε προσεκτικά. Η περιπέτεια της Σαντορίνης μπορεί και πρέπει να μας βοηθήσει για να εξάγουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού. Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις των επαγγελματιών του κλάδου».


σχετικα αρθρα