Στην προστασία των οικισμών της Καλλιράχης και των Μαριών κατά τη διάρκεια της νύχτας έχουν επικεντρωθεί πλέον οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που από το μεσημέρι έχει ξεσπάσει στο νησί της Θάσου, φέρνοντας στους κατοίκους τρομαχτικές μνήμες από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1989.

Μετά τη δύση του ήλιου οπότε και σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από το ελικόπτερο και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, όλες οι προσπάθειες στοχεύουν πλέον στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών αλλά και δρόμου, προκειμένου οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης να φτάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στο πύρινο μέτωπο. Η πρόσβαση προς το σημείο της φωτιάς είναι πολύ δύσκολη καθώς πρόκειται για δύσβατη περιοχή. 

Για το λόγο αυτό έφτασαν στο νησί ερπυστριοφόρα οχήματα, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα είναι ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου, των ιδιωτών του νησιού και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο νησί από το απόγευμα για τον καλύτερο συντονισμό του έργου της πυρόσβεσης, βρίσκονται ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης και ο περιφερειακός διοικητής ΑΜ-Θ του Πυροσβεστικού Σώματος.

Βελτιώνεται η κατάσταση στα άλλα πύρινα μέτωπα

Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε ρεματιά στο Κατσιμίδι Αττική νότια της Ιπποκράτειου Πολιτείας.

Στο σημείο είχαν σπεύσει 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα .

Καλύτερη είναι η εικόνα και στα μέτωπα στην περιοχή Μαλατέικο Βάλτου Αμφιλοχίας, στην περιοχή Κάτω Κούτρουφα Αρκαδίας και στην περιοχή Μπάλα Αχαΐας, ενώ η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στις Λιβανάτες Φθιώτιδας τέθηκε το απόγευμα υπό μερικό έλεγχο. 

Στην Αμφιλοχία, επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη.

Στην Αρκαδία, όπου επίσης καίγεται αγροτοδασική έκταση, στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη.

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και σε δασική έκταση στην περιοχή Καλλιράχη Θάσου. Το πύρινο μέτωπο μαίνεται σε χαράδρα, κάτι που κάνει πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης, στην οποία συμμετέχουν 37 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.