Σε μπαράζ συλλήψεων λαθροκυνηγών προχώρουν κάθε τρεις και λίγο οι αστυνομικοί, οι  οποίοι δεν περιμένουν να αρχίσει η κυνηγετική περίοδος και έχουν «πλημμυρίσει» τις περιοχές στα Χανιά, κυνηγώντας παράνομα ακόμη και με πολεμικά όπλα!

Σε μια περίπτωση, μάλιστα, τα βρήκαν σκούρα με τους δυο λαθροκυνηγούς που εντόπισαν μετά από τηλεφωνική καταγγελία σε περιοχή του δήμου Χανίων, καθώς εκείνοι αντιστάθηκαν σθεναρά και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς των Τ.Α.Ε. Χανίων και Αποκορώνου τραυματίζοντας ελαφρά έναν από αυτούς. 

Τελικά, όμως, οι δυο άνδρες ηλικίας 48 και 34 χρόνων δεν απέφυγαν τη σύλληψη και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων με κατηγορίες για παράνομη θήρα, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αντίσταση και παραβάσεις για τα όπλα, ενώ η πλούσια λεία τους κατασχέθηκε μαζί με το οπλοστάσιό τους.

Στον τόπο της συμπλοκής κατασχέθηκαν έξι σκοτωμένοι λαγοί, μια κυνηγετική καραμπίνα, ζώνες φυσιγγίων, κυνηγετικά σακίδια και δυο ηλεκτρικοί φακοί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, ενώ στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν άλλοι τέσσερις λαγοί πρόσφατα σκοτωμένοι, ένα πολεμικό τυφέκιο με διόπτρα, τρεις κυνηγετικές καραμπίνες, τέσσερα δίκαννα, ένα μονόκαννο κυνηγετικό, 88 κροτίδες, μία ξιφολόγχη στρατιωτικού τυφεκίου με λάμα μήκους 32 εκατοστών σε θήκη, 219 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, ένας ασύρματος, τρία αεροβόλα τυφέκια, ένας προβολέας και 40 κάλυκες φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου!

Σε κοντινή περιοχή, συνελήφθη και ένας 46χρονος όταν στο σπίτι του κατασχέθηκαν τρεις λαγοί που είχε κυνηγήσει παράνομα, μια κυνηγετική καραμπίνα με 12 φυσίγγια και 36 κάλυκες, ένα φυσίγγιο και 13 κάλυκες κρότου και μια διόπτρα. Και αυτός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων για παράνομη θήρα ενώ και στις δυο περιπτώσεις τα θηράματα παραδόθηκαν στο Δασαρχείο Χανίων. 

TAGS