Αλλαγή θα παρουσιάσει σήμερα το σκηνικό του καιρού με βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη, πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα βορειοδυτικά και παροδικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Με αμείωτη ένταση θα συνεχιστούν και σήμερα οι άνεμοι οι οποίοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 35 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 22 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 29 στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και από 22 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς εντάσεως έως και 5 μποφόρ και αργότερα θα στραφούν σε ισχυρούς εντάσεως έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα και το μεσημέρι θα είναι αυξημένες και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι σα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις και από το απόγευμα όμβροι στα ορεινά τμήματα των βορειότερων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί εντάσεως έως και 5 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην περιοχή της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Κρήτη το θερμόμετρο θα δείξει ακόμα και τους 32 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί εντάσεως έως και 7μποφόρ και στα νότια, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως και 33 βαθμούς Κελσίου.