Από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος του κεφαλιού, λόγω της πτώσης του από ψηλό σημείο και εσωτερικής αιμορραγίας που ακολούθησε, προήλθε ο θάνατος του Θανάση Καναούτη. 

Το σώμα του άτυχου 19χρονου είχε μόνο ορισμένες εκχυμώσεις στον βραχίονα και «ερυθροειδείς εστίες» στην τραχηλική χώρα. Ακόμη είχε μία μικρή εκχύμωση στο μέτωπο. Δεν έφερε ενδείξεις από άλλα κτυπήματα σε ζωτικά σημεία. 

Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στο πόρισμα των ιατροδικαστών κ.κ. Γιώργου Ντιλέρνια και Σουλτάνας Μαριανού, που δημοσιεύει το «Βήμα». 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατροδικαστών, με βάση τα ευρήματα της νεκροψίας, ο ελεγκτής προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του 19χρονου, χωρίς ωστόσο να τον κτυπήσει με βιαιότητα, όπως αναφερόταν σε ορισμένες μαρτυρίες αλλά ούτε και να του δημιουργήσει αίσθηση πνιγμού.

Σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα ο 19χρονος έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του στην άσφαλτο και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας -αδρανειακή κίνηση- που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή, που υπολογίζεται σε περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Πάντως οι ιατροδικαστές επεσήμαναν ότι από τη νεκροψία δεν μπορεί να διαπιστωθεί εάν ο άτυχος Θανάσης Καναούτης δέχτηκε σπρωξίματα, αφού αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να «αποτυπωθούν στο σώμα» εάν δεν είναι εξαιρετικά βίαιες.

Το πόρισμα των κ.κ. Ντιλέρνια και Μαριανού θα ολοκληρωθεί μετά και από την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων.

Θρήνος στην κηδεία και επεισόδια

Το απόγευμα της Παρασκευής στις 17.00 συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση στο νεκροταφείο του Περιστερίου.

Πριν από την κηδεία σημειώθηκε ένταση όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με πέτρες και μπουκάλια και έσπασε λεωφορείο, από το οποίο κατέβηκαν έντρομοι οι επιβάτες και ο οδηγός.

Τέλος, ένταση υπήρξε και μετά την κηδεία, καθώς μερίδα ατόμων επέστρεψε στην Παναγή Τσαλδάρη, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμάτων. Επενέβησαν τα ΜΑΤ με ρίψη χημικών και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.